Hurmat e Arabisë janë një burim i pasur vlerash ushqyese dhe përfitimesh shëndetësore, duke u bërë një zgjedhje e shkëlqyer për konsum të përditshëm.
Sipas ekspertëve të ushqyerjes, këto fruta përmbajnë një sasi të lartë të manganit, magnezit, fibrave, vitaminës B-6, kaliumit dhe bakrit, të cilat ndihmojnë në përmirësimin e sistemit tretës, rregullimin e presionit të gjakut dhe forcimin e sistemit nervor.
Një studim i botuar në “American Journal of Clinical Nutrition” tregon se hurmat janë efektive për të parandaluar goditjet dhe për të përmirësuar funksionin e trurit falë pranisë së vitaminës B6. Gjithashtu, këto fruta ndihmojnë gratë shtatzëna, duke lehtësuar procesin e lindjes dhe duke siguruar ushqim të pasur për fëmijët.
Mjekët rekomandojnë konsumin e rregullt të hurmave për të mbajtur trupin të hidratuar, për të rritur energjinë dhe për të mbrojtur zemrën nga sëmundjet kardiovaskulare. Hurmat konsiderohen gjithashtu