Qeveria miratoi dje projektligjin që vendos rregulla të qarta për produktet organike që prodhohen në Shqipëri, në përputhje me standardet e Bashkimi Evropian. Ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Anila Denaj, në një deklaratë për mediat pas mbledhjes së qeverisë, theksoi se projektligji rregullon parimet për certifikimin e operatorëve organikë, përdorimin e treguesve dhe etiketimin, si dhe rregullat e kontrollit zyrtar në çdo fazë të prodhimit, ruajtjes dhe shpërndarjes, importit dhe eksportit.
Denaj shpjegoi se ligji përcakton listën e produkteve për mbrojtjen e bimëve dhe inputeve, dhe krijon një sistem elektronik të menaxhuar nga Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural (MBZHR), që mundëson vetëdeklarimin e të dhënave për inputet organike dhe produktet. Ky projektligj është në përputhje me standardet e BE-së.
Ministrja u pyet gjithashtu për masat për rritjen e sigurisë ushqimore gjatë sezonit turistik me fluks të shtuar konsumimi. Ajo shpjegoi se Instituti i Sigurisë dhe Ushqimit të Veriut (ISUV) është fokusuara në akreditimin e testeve laboratorike dhe ka rritur numrin e certifikimeve të akredituara nga BE-ja nga 6 në 1631 që nga viti 2013. Denaj garantoi për cilësinë dhe sigurinë e prodhimeve bujqësore shqiptare, të cilat tani eksportohen në mbi 80 tregje elitare ndërkombëtare.