Hithra, bimë e egër e pasur me vitaminë, minerale dhe antioksidantë, ka qenë një mik i përhershëm i tryezave shqiptare. Në kombinim me fuqinë shëruese të mjaltit, mund të krijoni një shurup shërues që përmirëson shëndetin e përgjithshëm, veçanërisht kundër dhimbjeve të kyçeve dhe kollës nga e ftohura.
Përbërësit:
40-50 gjethe hithrash të freskëta
200-250 gramë mjaltë
Udhëzimet për Përgatitje:
Pastrojini dhe lajini hithrat me ujë të ftohtë për disa herë për të larguar papastërtitë.
Shtypini hithrat ose prijini ato në grimca të vogla dhe vendosini në një kavanoz.
Përziejini hithrat me mjaltin dhe mbylleni kavanozin me një kapak.
Lëreni shurupin të qëndrojë nën diell për rreth 2 javë, duke e përzier çdo ditë.
Pas 2 javësh, shurupi është gati për t’u përdorur.
Si ta Përdorni:
Merrni 1 lugë të vogël (çaji) të shurupit çdo mëngjes.
Mund ta shtoni në një gotë uji të ngrohtë ose çaj nëse preferoni një pije të ngrohtë.
Ky shurup shërues është një mënyrë natyrale dhe delikate për të foruar imunitetin, përmirësuar cirkulimin e gjakut, dhe luftuar kollën dhe problemet e kyçeve. Kujdesi për natyrën dhe përdorimi i bimëve të pasura në substancat e dobishme është një praktikë e shkëlqyer për të mbajtur një shëndet të mirë.