Një incident i pazakontë në një restorant malor në Val Gardena, Itali, ka shkaktuar zemërim tek klientët pas zbulimit të një tarife prej 3 eurosh për çdo pjatë të zbrazët të përdorur. Fabio Farinelli, një nga klientët, zbuloi shtesën e papritur në faturën e tij në restorantin “Malga Cason Rascesia”, që ndodhet mbi Ortisei në 2100 metra mbi nivelin e detit.
Menaxheri i restorantit mbrojti këtë vendim, duke shpjeguar se tarifa u vendos për të kompensuar shpenzimet për larjen, takëmet dhe shërbimet e tjera. Ai theksoi se çmimi për pjatën bosh ishte qartë i shënuar në menu dhe se klientët që nuk e pranojnë, nuk janë të detyruar ta kërkojnë.
Megjithatë, shumë klientë e kanë kundërshtuar këtë tarifë si të padrejtë dhe e kanë kritikuar publikisht, duke e krahasuar me raste të ngjashme që kanë ndodhur në të kaluarën në Itali, duke përfshirë një incident në Liguria që shkaktoi një valë kritikash negative në rrjetet sociale.