Turshitë, shpesh prezantuar si “superushqim”, mund të mos jenë gjithmonë në përputhje me pritshmëritë për shëndetin e lëkurës tuaj.
Një analizë e shkencëtarëve shkruan dritë mbi llojet dhe përfitimet e ndryshme të turshitëve, duke ndarë fakte nga trillime.
Në kërkim të llojeve më të shëndetshme të turshitëve, ekspertët rekomandojnë zgjedhjen e atyre të fermentuara, që ofrojnë përfitime të përmirësuara për shëndetin e zorrës.
Për të gjetur këto produkte, duhet të kërkoni kavanoza frigoriferike me etiketa që tregojnë se janë “të fermentuara”, dhe të shmangni ato që përmbajnë uthull, një shenjë e turshive të shpejta.
Fermentimi lejon zhvillimin e mikrobeve të shëndetshme dhe i jep turshitëve shijen e tyre të karakteristikës.
Megjithëse ideja e konsumimit të mikrobëve mund të duket e papëlqyeshme, ata kanë qenë pjesë e dietës së njerëzve për mijëra vjet dhe janë njohur për të ofruar përfitime për shëndetin.