Ekspertët e sigurisë ushqimore paralajmërojnë se ringrohja e orizit të mbetur mund të jetë e rrezikshme për shëndetin tuaj, nëse nuk e ruani siç duhet. Sipas specialistëve, bakteret e tilla si Bacillus cereus mund të shumohen në orizin që është lënë në temperaturën e dhomës pas gatimit, duke shkaktuar helmim nga ushqimi.
Për të shmangur rreziqet, është e rëndësishme që orizi të ruhet në frigorifer brenda dy orëve nga gatimi. Nëse orizi është i ftohur, mund të shpërndahet më lehtë mikrobet, prandaj sigurohuni që ta mbani gjithmonë në kushte të sigurt për ruajtje. Gjithashtu, orizi që është gatuar për sushi është më i sigurt, pasi uthulla e përdorur për të zvogëlon mundësinë e rritjes së baktereve.
Përveç kësaj, është e rëndësishme që të përdorni temperaturë të ngrohtë për ruajtjen e orizit dhe të shmangni praktikën e mbajtjes së tij gjatë gjithë ditës në ambiente të ngrohta, siç bëjnë disa restorante. Kujdesi i duhur mund të parandalojë helmimet dhe të sigurojë që ushqimi juaj të jetë i sigurt për konsum.