Kumbullat e thara nuk janë vetëm një ëmbëlsirë e shijshme, por edhe një superushqim me përfitime të shumta për organizmin. Të pasura me antioksidantë, vitamina dhe minerale, ato ndihmojnë në sistemin tretës, shëndetin e zemrës dhe forcimin e kockave.
Përfitimet kryesore të kumbullave të thara:
Të pasura me vitamina dhe minerale
Përmbajnë vitaminat A, C, B1, B2, B3, B6, B9, B12, K, si dhe minerale si kalium, magnez, mangan, fosfor, hekur dhe zink.
Të mira për sistemin tretës
Falë përmbajtjes së lartë të fibrave, ato ndihmojnë në parandalimin e kapsllëkut dhe hemorroideve.
Mbrojnë nga radikalet e lira
Përmbajnë fenole, të cilat neutralizojnë radikalet e lira, duke reduktuar rrezikun e sëmundjeve kronike.
Forcojnë zemrën dhe ulin tensionin e gjakut
Janë një burim i mirë i kaliumit, një mineral që ndihmon në rregullimin e ritmit të zemrës dhe uljen e presionit të gjakut, duke zvogëluar kështu rrezikun e goditjes në tru.
Mbrojnë kundër tumoreve
Përmbajnë antocianinë, një antioksidant që mund të ndihmojë në parandalimin e formimit të qelizave kanceroze.
Ndihmojnë në trajtimin e osteoporozës
Përmbajnë mineralin bor, i cili ndikon në fortësinë e kockave dhe muskujve. Studimet kanë treguar se kumbullat e thara mund të parandalojnë humbjen e densitetit të kockave, veçanërisht tek gratë me prirje ndaj osteoporozës.
A i konsumoni shpesh kumbullat e thara? Përdorini ato në mëngjes ose si një snack të shëndetshëm gjatë ditës!