Një studim i ri ka zbuluar se zëvendësimi i gjalpit me vajra me bazë bimore mund të ulë ndjeshëm rrezikun e vdekjes, duke sfiduar tendencën në rritje të promovimit të yndyrave shtazore në rrjetet sociale.
Narrativa e rrjeteve sociale vs. shkenca
Studimi nga Harvard kundërshton këtë trend
Sipas Walter Willett, profesor i epidemiologjisë dhe ushqyerjes në Harvard, nuk ka prova shkencore që mbështesin idenë se gjalpi është një yndyrë e shëndetshme. Ai ka kaluar 40 vjet duke studiuar ndikimin e dietës në sëmundjet kryesore dhe thekson se:
“Për disa arsye që nuk janë të qarta për mua, një mit ka qarkulluar në internet se gjalpi është i shëndetshëm, por nuk ka prova të forta që e mbështesin këtë.”
Ky studim i ri është një tjetër dëshmi që mbështet përdorimin e vajrave bimore në vend të yndyrave shtazore për të përmirësuar shëndetin dhe për të ulur rrezikun e vdekshmërisë.






