Boronicat, përveç shijes së shkëlqyeshme, ofrojnë një sërë vetish shëndetësore që mund të kontribuojnë në mirëqenien tonë. Sipas studimeve të kryera në lidhje me këtë frutë, ekspertët shprehen se përfshirja e boronicave në dietën e përditshme mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe diabetit të tipit 2.
Boronicat, me të gjitha vetitë e tyre, janë identifikuar edhe si ndihmëse në forcimin e kujtesës, duke i bërë ato një zgjedhje të shkëlqyer për shëndetin e trurit. Në raportet e medias amerikane, sugjerohet se një konsum i lartë i boronicave gjithashtu ka lidhje me ruajtjen e një peshe trupore të shëndetshme. Në një eksperiment midis dy binjakëve të shëndetshëm, rezultoi se binjaku që përfshiu më shumë boronica në dietën e tij kishte një masë më të ulët të yndyrës së trupit se sa ai që konsumoi më pak.