10.5 C
Tiranë
Saturday, February 15, 2025
spot_img

Ushqimet që ndihmojnë në djegien e yndyrnave dhe humbjen e peshës

Nëse dëshironi të humbni peshë në mënyrë të natyrshme dhe efektive, disa produkte mund t’ju ndihmojnë në këtë proces pa pasur nevojë të hiqni dorë nga ushqimet e preferuara. Sipas dietologut Luis Tamora, çelësi për një trup në formë nuk është eliminimi i ushqimeve, por shtimi i atyre që ndihmojnë në djegien e yndyrnave.

Produktet më efektive për humbjen e peshës janë:

Çaji jeshil – Përmban katekinat, të cilat rrisin temperaturën e qelizave dhe stimulojnë djegien e yndyrës në mitokondri, duke e ndihmuar organizmin të shkriejë dhjamin më shpejt.

Ananasi – Përmban bromelainë, një enzimë që ndihmon në tretje dhe kërkon më shumë kalori për t’u përpunuar sesa ato që ofron vetë fruti, duke e bërë një aleat të shkëlqyer për humbjen e peshës.

Paprika – Përmban kapsaicinë, e cila stimulon metabolizmin dhe ndihmon në djegien e yndyrnave, duke nxitur trupin të përdorë më shumë energji.

Sipas Tamorës, një humbje graduale e peshës, rreth 0.5 kg në javë, është mënyra më e shëndetshme për të arritur rezultate afatgjata dhe për të shmangur rikthimin e kilogramëve të humbur.

Këshilla: Trajtojeni ushqimin si një bagazh për pushime – mbusheni fillimisht me elementët më të rëndësishëm për shëndetin tuaj dhe përfshini ushqime që ndihmojnë trupin të funksionojë në mënyrë optimale.

Artikuj të Tjera

Komento

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

POSTIMET E FUNDIT