13.5 C
Tiranë
Friday, September 20, 2024
spot_img

Detoksifikim i pas festave me Çaj xhinxheri, banane dhe uthull molle

Të gjithë e teprojmë me pijen ose ushqimin natën e Vitit të Ri. Megjithatë është e nevojshme që kur festat kalojnë, të konsumojmë ushqime detoks për të pastruar trupin nga toksinat e alkoolit apo ushqimeve jo shumë të shëndetshme.

Receta Detoks: Çaj Xhinxheri, Banane dhe Uthull Molle

Grumbullimi i toksinave mund të vijë si pasojë e tretjes së dobët, mungesës së vitaminave dhe mineraleve kryesore, të cilat mund të çojnë më tej në probleme më serioze. Sidomos pas ditëve të festave, kur nuk e ke kontrolluar veten për sasinë, por edhe cilësinë e ushqimeve që ke ngrënë, një recetë detox është dhurata më e mirë që mund t’i bësh vetes.

Përbërësit:

1 çaj xhinxheri i fermentuar (mund të gjeni në dyqane të specializuara)
2 banane të pjekura
1 lugë gjelle uthull molle
Hapi 1: Përgatitja e Çajit Xhinxheri

Mbushni një shishe me çaj xhinxheri të fermentuar. Sigurohuni që shishja të jetë e mbyllur dhe lëreni të qëndrojë në frigorifer për disa orë.
Hapi 2: Përgatitja e Bananeve

Presni dy banane të pjekura në një enë. Bananat e pjekura janë më të lehta për tretje dhe ofrojnë një shije më të ëmbël.
Hapi 3: Përgatitja e Pijeve

Në një gotë, përziejini uthull molle me bananat e pjekura. Uthull molleja ndihmon në pastrimin e stomakut dhe ofron një shtysë të dobishme detoksifikuese.
Hapi 4: Përdorimi

Pi një gotë të vogël të çajit xhinxheri para drekës dhe pasdites.
Konsumoni bananat e pjekura me një lugë gjelle uthull molle pasi të keni konsumuar çajin.
Kujdes: Para se të filloni ndonjë program detoksifikimi, konsultohuni me një profesionist të shëndetit për të siguruar që është i përshtatshëm për ju. Detoksifikimi nuk duhet të jetë një zëvendësim për një dietë të shëndetshme dhe një stil jetese aktive.

Artikuj të Tjera

Komento

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

POSTIMET E FUNDIT