33.5 C
Tiranë
Saturday, June 22, 2024
spot_img

Ishte krimineli më i frikshëm në botë, tani shijon rrezet e diellit një orë në ditë

hemeluesi i Kartelit Sinaloa u dënua në korrik 2019 me burgim të përjetshëm.

Trafikanti meksikan i drogës Joaquín el “Chapo” Guzmán Loera gjeti diçka për të kaluar 23 orët që kalon në qelinë e tij në një burg të sigurisë maksimale në Shtetet e Bashkuara, të paktën kjo ishte ajo që zbuloi avokati i tij Jeffrey Lichtman, sepse ai vetëm 1 orë në ditë e sheh dritën e diellit, jo më shumë.

Në llogarinë e tij në Twitter, duke cituar Lichtman, gazetari Keegan Hamilton, i cili mbuloi të ashtuquajturin gjyq të shekullit, siguroi që trafikanti meksikan i drogës e kalon kohën e tij të lirë duke punuar në apelin e tij të gjyqit në të cilin ai u dënua me burgim të përjetshëm.

“(El Chapo po ndihmon), duke punuar në dokumentet nga qelia e tij”, tha mbrojtësi që komentoi në gjyq se “ishin Shtetet e Bashkuara që përpiqeshin t’i tregonin botës se sa i veçantë dhe i drejtë ishte sistemi i saj”, tha Lichtman.

Guzmán Loera do të apelojë në Gjykatën e Apelit të Shteteve të Bashkuara, qarku i dytë, çështja e tij me numër 19-2239, e paraqitur në 22 korrik 2019, për sjelljen e pahijshme të gjykimit kundër tij në Gjykatën e Qarkut Lindor të Nju Jorkut.

Më 22 korrik 2019, Marc Fernich, një tjetër nga mbrojtësit e “El Chapo” paraqiti një dokument para Gjykatës së Apelit në të cilin ai kërkoi rishikimin e dënimit me burgim të përjetshëm.

Me leximin e dënimit më 17 korrik 2019, gjyqtari Brian M. Cogan pohoi se kishte “male provash” që dënonin ish-udhëheqësin e kartelit Sinaloa dhe e bëri të qartë se gjatë gjyqit “Unë pashë gjërat më të tmerrshme kriminale të gjithë jetën time si gjyqtar”.

Jeffrey Lichtman ka këmbëngulur se klienti i tij nuk kishte një gjykim të drejtë, pasi të paktën pesë nga anëtarët e jurisë shkelën ligjin gjatë procesit.

Anëtarët e jurisë më 12 shkurt 2019, shpallën Chapo Guzmán unanimisht fajtor për 10 krime në lidhje me trafikimin e drogës dhe pastrimin e parave.

Gjykatësi Cogan urdhëroi 12 anëtarët e jurisë të mos e shqyrtojnë çështjen në media ose në rrjetet sociale dhe të mos flasin me njëri-tjetrin për këtë, me qëllim që vendimi të vendoset vetëm mbi provat e paraqitura nga Prokuroria e Nju Jorkut.

Punëtori i restorantit të dasmave u tmerrua kur shikoi kamerat përsëri dhe pa një ‘fantazmë’ brenda lokalit

Sidoqoftë, në një intervistë me Keegan Hamilton, një nga anëtarët e jurisë deklaroi nën anonimitet se ai, si dhe kolegët e tjerë të tij, i shkelën këto rregulla.

Ai i tregoi gazetarit se të dy ai dhe disa nga kolegët e tij folën me disa reporterë që mbuluan procesin.

Nga ana e saj, juria siguroi që ky informacion nuk ndikoi në vendimin përfundimtar që ata morën.

opennews.al

Artikuj të Tjera

Komento

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

POSTIMET E FUNDIT