Shëndeti i zorrëve ka një ndikim të drejtpërdrejtë tek energjia, humori dhe imuniteti, ndaj gjithnjë e më shumë njerëz po zgjedhin mënyra natyrale për ta përmirësuar atë. Një nga më të thjeshtat dhe më të këndshmet është pirja e një filxhani çaji të nxehtë, i cili mund të lehtësojë problemet e tretjes dhe të qetësojë irritimet e zorrëve, sipas ekspertëve të ushqyerjes.
Tre llojet e çajrave që rekomandohen më shumë janë:
Kamomil: “Kamomili njihet për vetitë e tij qetësuese dhe mund të lehtësojë dhimbjet e barkut, të zvogëlojë fryrjen dhe të ndihmojë në relaksimin e muskujve të zorrëve,” thonë nutricionistët. Ata sugjerojnë pirjen e kamomilit pas vakteve, sidomos për njerëzit me stomak të ndjeshëm.
Xhenxhefil: Kjo rrënjë aromatike ndihmon në përshpejtimin e metabolizmit dhe pastrimin natyral të zorrëve. Sipas dietologëve, “një pije e ngrohtë me xhenxhefil stimulon sekretimin e enzimave tretëse dhe lehtëson ndjesinë e rëndesës pas ngrënies.”
Mente: Çaji i mentes relakson muskujt e sistemit tretës dhe lehtëson kalimin e ushqimit nëpër zorrë. “Mentja është veçanërisht e dobishme për fryrjen dhe gazrat, duke ofruar një ndjesi qetësimi të menjëhershme,” rekomandojnë nutricionistët.
Ekspertët nënvizojnë se shijimi i rregullt i këtyre çajrave mund të kontribuojë në një funksionim të ekuilibruar të zorrëve dhe një tretje më të qetë dhe të lehtë.






