Një recetë e thjeshtë që po përdoret për vetitë e saj anti-inflamatore dhe mbështetëse të mëlçisë dhe sistemit tretës.
Përbërësit:
• ½ lugë çaji kripë deti (jo tavoline)
• ½ lugë çaji shafran i Indisë (kurkumë)
• Një majë piper i zi
• 1 gotë ujë i ngrohtë (jo i valuar)
Përgatitja:
1. Ngrohni një gotë ujë të pijshëm, pa e zier.
2. Shtoni kripën, shafranin e Indisë dhe piperin e zi.
3. Përziejini mirë derisa të treten plotësisht.
4. Pijeni ngadalë, me stomak bosh, para mëngjesit.
Si funksionon:
• Shafrani i Indisë (kurkuma) përmban kurkuminë, një anti-inflamator natyral që ndihmon në qetësimin e stomakut dhe detoksin e mëlçisë.
• Kripa e detit rikthen ekuilibrin e elektroliteve dhe mbështet funksionin e gjëndrave mbiveshkore pas agjërimit natën.
Rekomandime:
• Pijeni 5 ditë në javë, me 2 ditë pushim.
• Vazhdoni për 1–2 muaj për të ndjerë përfitime më të thella.
• Kujdes: Mos përdorni nëse keni probleme me veshkat, jeni në dietë të ulët në natrium ose merrni ilaçe, pa u konsultuar me mjekun.






