Një nga situatat më të sikletshme në Instagram është vendosja pa dashje e një “like”-u, veçanërisht kur bëhet fjalë për një foto të vjetër. Por çfarë ndodh me njoftimin nëse pëlqimi hiqet menjëherë?
Kreu i Instagramit, Adam Mosseri, ka shpjeguar se çfarë ndodh në këtë situatë dhe nëse personi tjetër mund ta shohë njoftimin.
Sipas Mosserit, nëse një përdorues pëlqen aksidentalisht një postim dhe më pas e heq menjëherë “like”-un, Instagram mund ta fshijë njoftimin nga seksioni i aktiviteteve të personit që ka publikuar foton. Pra, pasi pëlqimi hiqet, njoftimi nuk mbetet në aktivitetet e aplikacionit.
Megjithatë, situata ndryshon nëse personi tjetër ka marrë ndërkohë një njoftim në telefon.
Mosseri ka sqaruar se Instagram mund të heqë njoftimin brenda aplikacionit, por nuk mund të fshijë një njoftim që tashmë është shfaqur në ekranin e telefonit të përdoruesit.
Kjo do të thotë se heqja e menjëhershme e “like”-ut mund të zhdukë gjurmën nga aktiviteti në Instagram, por nuk garanton që personi tjetër nuk e ka parë njoftimin.
Nëse njoftimi është shfaqur në ekranin e telefonit dhe është parë në atë moment, pëlqimi aksidental mund të jetë vënë re, edhe nëse më pas hiqet.
Pra, nëse ju ndodh të pëlqeni pa dashje një postim të vjetër, heqja e menjëhershme e “like”-ut është mënyra më e mirë për të shmangur që njoftimi të mbetet në Instagram, por nuk ka garanci se personi tjetër nuk e ka parë tashmë njoftimin në telefon.





