Sipas CNN Travel, këto vende ofrojnë një përvojë të pasur gastronomike, që pasqyron traditat dhe shijet unike të secilit vend.
10.SHBA – Një miks kulturash dhe ndikimesh që kanë evoluar për të krijuar shije të reja, nga fast food-i i njohur botërisht, si cheeseburger dhe KFC, te ëmbëlsirat si biskotat me çokollatë.
9.Meksikë – Kombinim i traditës dhe superushqimeve, nga tacos e quesadillas deri tek avokadot dhe hudhrat e pasura me antioksidantë.
8.Tajlandë – Kuzhinë e pasur me erëza dhe aroma komplekse. Pjata tradicionale si “Som tam” dhe “Pla som” janë disa nga recetat që pasqyrojnë influencat nga kultura të ndryshme aziatike.
7.Greqi – Ullinjtë, djathi feta dhe mishi i pjekur janë pjesë kyçe të kuzhinës greke, me një pasuri historike që vjen nga kohët e lashta.
6.Indi – Erëzat dominojnë këtë kuzhinë unike, nga “dosa” deri tek llojet e shumta të çajit që zëvendëson kafenë në kulturën indiane.
5.Japoni – Sushi, tempura dhe supat janë ndër recetat më të famshme që përfaqësojnë rigorozitetin dhe artin e kuzhinës japoneze.
4.Spanjë – Tapas, proshutat dhe verërat janë elemente kryesore, me shije që lidhin traditat e vjetra dhe ndikimet moderne perëndimore.
3.Francë – Vendi i verërave dhe pastiçerive të famshme, Franca ofron një përvojë delikatesash që reflektojnë mjeshtërinë e tyre në kuzhinë.
2.Kinë – Një kuzhinë e larmishme që përfshin rosa e Pekinit, supat me pendë peshkaqeni dhe shumë lloje orizi, duke paraqitur një përzierje të kulturave rajonale.
1.Itali – Në vend të parë, kuzhina italiane është e njohur për pastat, risotot, picën dhe verërat e saj të famshme. E thjeshtë dhe e sofistikuar, kuzhina italiane është bërë simbol i gastronomisë botërore.