28.5 C
Tiranë
Thursday, July 25, 2024
spot_img

Ukraina ndërmerr hapa të jashtëzakonshme për të rritur numrin e ushtarëve në front

Ky vendim i Kievit për të rritur numrin e ushtarëve në front ka ardhur në një moment kritik për Ukrainën, e cila po përpiqet të përballë luftën e vazhdueshme dhe rritjen e nevojave për trupa shtesë. Autoritetet ukrainase kanë ndërmarrë hapa për të mobilizuar forcat e tyre, duke përfshirë edhe iniciativën për të përfshirë të burgosurit në konflikt.

Një program i veçantë është zhvilluar që lejon të burgosurit të nënshkruajnë kontrata, duke pranuar pjesëmarrjen në konflikt si kusht për rifitimin e lirisë së tyre. Deri tani, rreth 3,000 të burgosur kanë pranuar të marrin pjesë në trajnimet ushtarake në një kamp në rajonin e Dnepropetrovsk. Kjo pjesëmarrje synon të rrisë numrin e luftëtarëve në vijën e parë të frontit.

Në të njëjtën kohë, një ligj i ri i miratuar nga parlamenti ukrainas synon të mobilizojë më shumë trupa, por ky proces pritet të vijojë për disa muaj. Situata e sigurisë në Ukrainë ka qenë e ndërlikuar, me humbje të mëdha të raportuara dhe nevojën për të plotësuar boshllëkun në numrin e ushtarëve për të mbrojtur vendin nga trazirat e fundit të konfliktit.

Artikuj të Tjera

Komento

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

POSTIMET E FUNDIT