19.5 C
Tiranë
Saturday, May 18, 2024
spot_img

Gjyqtarja Elona Toro kandidon për Gjykatën e Lartë pa mbaruar vettingun. E vlerëson i shoqi, anëtar i KLGJ

Në mbledhjen e zhvilluar në platformën online me datë 17 shtator, Këshilli i Lartë Gjyqësor miratoi disa vendime mes të tjerave edhe verifikimin për plotësimin e kritereve të kandidatëve për anëtarë të gjykatës së Lartë. Në mesin e kandidatëve, bie në sy edhe emri i gjyqtares së Apelit, Elona Toro, e cila synon një post në gjykatën supreme. Në fakt, kandidimi i saj nuk do të përbënte lajm, por në rastin e kësaj gjyqtareje ka dy probleme thelemore.

Së pari, Elona Toro ende nuk e ka përmbyllur përballjen me procesin e vettingut. Ajo është konfirmuar me shumicë votash në shkallë të parë, por anëtarja e KPK-së e cila doli në pakicë ngrinte një sërë pikëpyetjesh për pasurinë e saj. Pra, edhe pse pret të përballet me Kolegjin e Apelimit, problemi i dytë që është në fakt, thelbi në këtë proces, është bashkëshorti i gjyqtares.

Alban Toro, është anëtar i Këshillit të Lartë Gjyqësor institucion që do të vendosë për fatin e gjyqtares Elona Toro nëse do ta propozojë atë duke e emëruar në gjykatën e Lartë. Burimet thanë se z.Toro nuk ka qenë pjesë e mbledhjes dhe nuk do të jetë as në vijim kur do të shqyrtohet kandidatura e bashkëshortes.

Artikuj të Tjera

Komento

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

POSTIMET E FUNDIT