25.5 C
Tiranë
Monday, May 20, 2024
spot_img

IN HONOREM/ Bardhyl Demiraj: Veprat e babait kanë humbur

Një takim për Shaban Demirajn, ka kujtuar albanologun e linguistin dhe ka nxjerrë në pah, nevojën për më shumë botime shkencore.

Takimi In Honorem është mbajtur nga Akademia e Shkencave për albanologun, duke kujtuar veprën e tij për historinë e gjuhës dhe prejardhjen shqiptare. Entuziast për nderimin për të atin, biri i rij biologjik dhe biri i tij në shkencë flet per babain e profesorit.

Bardhyl Demiraj tha se “ai ka qene im ate, por ka qene edhe profesori ime. Me vjen mire qe ne nje situate te pazakonte, behet nje takim per te me ajken e gjuhesise. Disa vepra te babait kane humbur”.

Kur flet per humbje, ai nenkupton jo vetem harrese, por edhe nevoje per ribotim sic ishte edhe doreshkrime si per Variboben.

“Disa kane humbur. Studimin per vepren e Varibobes e gjeta te Instituti i Gjuhesise. Ka vepra qe Nuk gjenden nga studiuesit, sepse jane botuar pa 30 vitesh e duhen ribotuar”, tha Bardhyl Demiraj, per veprat e te atit, Shaban Demiraj. Ne takimin e mbajtur jashte Akademise, moren pjese gjuhetare nga Shqiperia e Kosova.

 

 

Artikuj të Tjera

Komento

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

POSTIMET E FUNDIT