36.5 C
Tiranë
Saturday, June 22, 2024
spot_img

Pesë terma që duhet të shmangni të kërkoni në internet

Në disa pjesë të internetit është më mirë të mos hyni dhe sado kurreshtar të jeni, është më mirë të mos dini se çfarë kuptimi kanë disa gjëra. Këtu janë pesë terma që duhet të shmangni të kërkoni në internet:

1. Sindroma e foshnjës së Harlequin: Gjendje e rrallë gjenetike që shkakton formimin e pllakave të trasha në lëkurë në formë diamanti që ngjajnë me luspat e peshkut. Kërkon trajtim të menjëhershëm.

2. Myiasis orale: Gjendje në të cilën larvat jetojnë dhe parazitojnë në gojën e njeriut, duke shkaktuar infeksione të rënda.

3. Avulsion: Problemi shëndetësor ku seksione të mëdha të lëkurës së bashku me një shtresë të indeve të buta dalin nga muskujt e tyre.

4. Droga “krokodili” (Desomorphine): Opioid i njohur për pasojat e rënda në lëkurë, e quajtur edhe “droga zombie”.

5. Furnije (Gangrena e Fournier): Infeksion akut nekrotik që prek zonën gjenitale të trupit, që përkeqësohet shumë shpejt dhe mund të jetë fatale.

Artikuj të Tjera

Komento

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

POSTIMET E FUNDIT