16.5 C
Tiranë
Monday, March 4, 2024
spot_img

Supe me bizele dhe djathë të shkrirë

Nga: ZONJA KATERINA

500 gr bizele
1 kokërr qepë
1-2 thelpinj hudhër
2 lugë gjalpë
2 lugë vaj ulliri
2 degëza rozmarinë

5-6 gjethe nenexhik
1 litër lëng pule

Për servirje:
½ limon
Djathë të shkrirë
Bukë të thekur

Në një tenxhere me vaj ulliri hedhim qepën dhe hudhrën e shtypur. E përziejmë për 1 minutë, më pas shtojmë pak gjalpë dhe pak kripë, ulim temperaturën e sobës dhe e lemë qepën të lëshojë aromat dhe të zbutet pa marrë ngjyrë.

Më pas shtojmë degëzat e rozmarinës dhe lëngun e pulës. Rregullojmë shijen me kripë dhe piper dhe e lemë me kapak mbuluar për 10-15 minuta.

Në një tenxhere tjetër me ujë të vluar hedhim bizelet e ngrira dhe i lemë për 4-5 minuta. Më pas bizelet i shtojmë tek tenxherja ku kemi qepën duke larguar më parë rozmarinën. E kalojmë supën në blender duke e kthyer në pure dhe e servirim të ngrohtë me djathë të shkrirë dhe kubikë buke të thekur spërkatur me vaj ulliri, kripë dhe piper.

Artikuj të Tjera

Komento

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

POSTIMET E FUNDIT