17.5 C
Tiranë
Tuesday, February 27, 2024
spot_img

Vazhdon protesta e fermerëve Italianë kundër Politikave Europiane

Fermerët italianë, duke përfshirë një numër të madh traktorësh dhe kamionësh, po organizojnë një protestë në kryeqytetin e tyre, Romë. Kjo mobilizim vjen si përgjigje ndaj politikave evropiane, dhe ata kërkojnë mbështetjen e qeverisë lokale, duke theksuar nevojën për mbrojtjen e prodhimit vendor. Fermerët shprehen kundër favorizimit të shumëkombëshve dhe kërkojnë një sërë përjashtimesh tatimore për të mbështetur prodhuesit vendas. Demonstrata pritet të jetë e shtrirë dhe e pjesëmarrësve nga fusha bujqësore u është dhënë leje për të hyrë në zonën e Romës.

“Takimet e deritanishme me policinë dhe zyrtarët e prefekturës kanë qenë pozitive. Ne duam të demonstrojmë kundër politikës evropiane dhe kërkojmë mbështetjen e qeverisë Meloni. Shumëkombëshet nuk duhet të favorizohen, në kurriz të prodhimit tonë”, thanë përfaqësuesit e protestuesve.

Mbetet për t’u parë nëse mobilizimi në kryeqytetin italian do të bëhet si një marshim ku fermerët do të marrin pjesë me traktorët dhe kamionët e tyre.

“Roma, ku do të demonstrojmë, është bashkia më e madhe në Evropë, për sa i përket prodhimit bujqësor. Apelet tona nuk duhen anashkaluar, duke filluar nga nevoja për të miratuar, por edhe për të ruajtur një sërë përjashtimesh tatimore”, shtuan fermerët italianë.

Artikuj të Tjera

Komento

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

POSTIMET E FUNDIT